POSLOVNI IN STROKOVNI TEČAJ ITALIJANŠČINE V JEZIKOVNI ŠOLI TOSKANA

 

Govorjenje tujih jezikov je dandanes nepogrešljiv del ne samo osebnega komuniciranja, temveč še posebej poklicnega okolja, saj se z globalizacijo povečuje pomen znanja tujih jezikov. Čeprav se Slovenci od tujih jezikov še vedno najraje učimo angleščine in nemščine, ki nam odpirajo vrata v tujino, pa zaradi bližine sosednje Italije tudi italijanski jezik pridobiva iz dneva v dan na svoji popularnosti in pomembnosti. Samo poglejte si zaposlitvene oglase, pa naj bodo to zgolj študentska dela, izmed katerih vsak drugi navaja znanje italijanščine kot obvezno dodatno kompetenco! Razlog za učenje italijanščine je za razliko od ostalih jezikov načeloma kombinacija poslovnega motiva ter ljubezni do tega romantičnega jezika. Ker se tega zavedamo tudi v jezikovni Šoli Toskana v centru Firenz, ti nudimo tečaj poslovne italijanščine, ki bo zadovoljil v prvi vrsti predvsem tvoje poslovne potrebe, medtem ko bodo raznorazne obšolske popoldanske aktivnosti ter sama možnost bivanja v najboljši recept za tvojo dušo.

Risultati immagini per BUSINESS AT LUNCH

Tečaj poslovnega italijanskega jezika sestoji iz 4 ur na dan – kar pomeni iz 20 ur na teden in 80 ur na mesec.Tečaj strokovne in poslovne italijanščine je namenjen izboljšanju komunikacije pri delu v tujini ali s tujino, pri čemer se omenjen tečaj razlikuje glede na stroko in poklic udeleženca tečaja.

Risultati immagini per BUSINESS

Učenje poslovne italijanščine s poudarkom na konverzaciji je tako nedvomno izredna naložba za tvojo poklicno pot. Poleg lekcij italijanske gramatike (ja, brez slovnice žal ne gre) in sintakse, bomo tečaj še posebej prilagodili tvojim službenim potrebam ter specifični terminologiji, ki jo potrebuješ na tvojem delovnem mestu.

Risultati immagini per BUSINESS

Naj ti naštejem samo nekaj idej, na katere se lahko pri tečaju poslovne italijanščine skupaj osredotočimo in naučimo:

  • telefonski klici, rezervacije, nudenje turističnih informacij, komunikacija s klienti (njihove želje, pritožbe, zahteve, problemi), iskanje novih, bodočih strank, obiskovalcev, poslovna potovanja in izleti, sklepanje poslov, sestavljanje člankov, poročil, pisanje mailov, faksov, priprava dokumentacije, grafov, izpeljava sestankov, predstavitev, terminologija marketinga, bančništva….

  • Učenje poteka v skladu z najnovejšimi in modernimi metodami poučevanja, saj ti bodo naši dinamični učitelji posebej zate prikrojili avtentične situacije, potegnjene iz vsakdanjega poslovnega življenja. Za to nam ne bo potrebno uporabiti veliko domišljije, saj se ti bodo ulice spremenile v najboljšo učilnico in resnična italijanska podjetja v najboljše učne primere.

    Risultati immagini per BUSINESS

V skupini je lahko udeleženih največ 8 oseb, tako, da boš lahko z ostalimi tečajniki imel priložnost izuriti, prakticirati naučene veščine in se izmenjavati v igri vlog. To je odlična priložnost za izmenjavanje idej, informacij in mednarnodnih izkušenj – ne samo italijanskim narodom, temvče resnično iz ljudi, tečajniki iz vsega sveta, kar je še ena izkušnja, koristna tudi za tvojo profesionalno pot.

Risultati immagini per BUSINESS

Dinamični učitelji, ki te bodo spremljali na vsakem koraku, te bodo opremili z jezikovnimi veščinami, ki te bodo naredile še bolj učinkovitega, kompetentnega, tvoje delo, posel pa bo posledično toliko bolj donosen. Tečaj je idealen tudi za osebe, ki imajo svoja lastna podjetja ali sanjajo o tem, da bi jih nekoč imeli.

Risultati immagini per BUSINESS

B: INTENZIVNI TEČAJ POSLOVNE ITALIJANŠČINE

Pri intenzivnem tečaju poslovne italijanščine, se bomo posvečali in strenirali že zgoraj omenjene teme, argumente, diskurze, razlika je le ta, da je tečaj sestavljen iz 6 ur na dan, kar znese 30 ur na teden. Tečaj lahko po želji poteka tudi 6 dni v tednu (tudi med koncem tedna) in traja poljubno število tednov.

d39a92ac7442edc1a026875417b10efd.jpg

INDIVIDUALNI TEČAJ POSLOVNE ITALIJANŠČINE

Jezikovna šola Toskana ti omogoča tudi najbolj prilagodljive individualne tečaje poslovne italijanščine na italijanskem trgu. Tukaj se bodo profesorji prilagodili in posvetili zgolj in samo tebi, tvojemu načini in metodam učenja jezika, tvojim jezikovnim oviram in težavam, konverzacijskim zahtevam tvojega delovnega mesta. Skupaj z učitelji boš naredil svoj osebni učni načrt ter poslovne jezikovne cilje.

Non è mai troppo tardi per prendere il diploma:

Individualen tečaj je primer za tiste, ki delajo v hotelirstvu, turizmu, gostinstvu, odvetništvu, administraciji, bančništvu in ekonomiji. Primeren je za tiste, katerih delo je vezano tudi na tehnične, gradbene, obrtniške poklice, na delo v marketingu, za sklepanju poslov ter za vse vodstvne delavce. Zaželeno je, da udeleženec ali udeleženka tečaja prinese s seboj na tečaj vse morebitno gradivo, za to, da se lahko potem učitelji pravilno in smisleno pripravijo ves nadaljni učni material in vsebino v skladu z njegovimi potrebami. V tem primeru namreč konfekcijski učbeniki in debele slovnice ter standardni delovni zvezki nikakor ne pridejo v poštev. A ravno zato je tudi tečaj poslovne italijanščine lahko še toliko bolj zabaven in predvsem najbolj hitra in učinkovita pot do začelenega cilja, saj je jasno zastavljena vizija najpomembnejši pogoj za uspeh!

Risultati immagini per MEGLIO TARDI CHE MAI

Individualni poslovni tečaj italijanskega jezika pa ne nujno poteka v učilnici, ampak se lahko u učiteljem podaš ven in obiščeš italijanska podjetja, poklice, stranke, s katerimi delaš v tvoji državi. Če je tvoje v hotelih in restavracijah, lahko ure poslovne italijnščine potekajo celo ob jutanjem cappuccinu v italijanskem baru, kosilu na trgu Piazza della Signoria, če si želiš gastronomskega znanja, ti nudimo rezevriramo kuhanje in pripravo italijanskih specialitet, če se ukvarjaš z rokodelskimi dejavnostmi, te bomo popeljali v delavnice fiorentinskih mojstrov in še in še bi lahko neštevali.

Doing_Business-in_Italy-1024x536

Nekaj svetovno znanih podjetij in njihovega osebja, ki so se udeležila tečaja poslovne italijanščine v Šoli Toskana:

UBS – IKEA – Hilton Hotel Wien – Novotel – Bank Julius Baer – Deutsches Bundesministerium für Bildung – Lufthansa – Delta Airlines – Malev – Crossair – SBB – Eurocard – Kaerntner Sparkasse – KPMG Linz – Kanton Graubünden – Unilever – Eli Lilly – Allianz Versicherungen – Villeroy Boch – Mitsubishi – Ferrero Budapest – Gucci Spa – Daimler Chrysler – Ramada Hotel Geneve – Hilton Hotel – Vobis Microcomputer – Ansaldo SpA – ICE Tokyo – Cassina Japan – Mitsui Marine – itd.

                                                                                                                                               A pronto,

                                                                                                                                       NIKA SIRK RIGLER

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...