TEČAJI JEZIKOVNE ŠOLE TOSKANA V FIRENCAH

 

Ali si že kdaj razmišljal, da bi se vpisal na tečaj italijanskega jezika na eni izmed jezikovnih šol v italijanski pokrajini Toscani in tako preživel počitnice in dopust malce drugače? Da bi namesto lahkotnega poletnega čtiva vzel v roke barvni učbenik ”Buongiorno, Italia”? Da bi nenavadne poglede, ko si v dopoldanskih urah naročiš alkoholno pijačo (pa naj bo to lahko zgolj le pivo) zamenjal za zgrožene poglede tvojih kolegov in natakarjev, ko si v popoldanskih urah naročiš ”cappuccino” ali ”latte macchiatto’‘, in ki si sami pri sebi mislijo, da kršiš principe in tradicijo njihove države? Ali pa enostavno, da si mogoče potihem želiš kraja, kjer bi se bil prisiljen odreči svoji dieti brez ogljikovih hidratov, ker enostavno zgubiš bitko z restavracijami, ki nudijo zgolj in samo ”pizzo & ”pašto na 1000 in 1 način? (raviolli, tagliatelle, lasagna, pizza…).? 🙂

                                            11849032_1659974254237806_170431040_n.jpg 

 13267763_10208811330188028_1533432411971985847_n.jpg

                                                                             

Če si vsaj na en predlog odgovoril pritrdilno, potem te vabim, da si resnično ogledaš spletno stran naše šole (http://www.scuola-toscana.com/), ali pa vsaj v temle članku na hitro preletiš najbolj priljubljene klasične tečaje, ki jih jezikovna Šola Toskana organizira za svoje študente v strogem centru Firenz, saj se Šola nahaja med glavno Basilico Santa Croce in Piazzo della Signoria. 

   Basilica of Santa Croce, Florence absolute gorgeous! I fell in love with Florence - the food, the art, the architecture and the wine!!!!:         Plazzo Vecchio.jpg

Piazza della Signoria

Šolske ure italijanščine se navadno pričnejo ob 9h zjutraj, zaključijo pa se ob različnih urah, saj je konec odvisen od vrste tečaja, ki si ga študent/ študentka izbere. Jezikovna šola ponuja tečaje in izpite na vseh nivojskih stopnjah Skupnega evropskega referenčnega okvirja za jezike (SEJO): od A1 za začetnike do C2 za tiste tečajnike, ki so se že približali znanju naravnih govorcev.

  1. ”TOP” TEČAJ ITALIJANŠČINE

”Top” tečaj je intenzivni tečaj italijanskega jezika, ki se prične vsak ponedeljek, zaobjema 6 šolskih ur, udeleženci lahko ostanejo pri nas ostanejo poljubno število tednov. Tečaj omogoča, da študentje maksimalno izkoristijo čas, ki ga preživijo v naši šoli, saj omogoča poglobitev znanja italijanščine z vseh možnih aspektov – slovnice, sintakse, besedišča, komunikacije-konverzacije, … in še in še bi lahko naštevali. Obstaja 6 skupin, v katere so študentje umeščeni na podlagi svojega predznanja. Poleg omenjenih šolskih ur, je v sam tečaj vključenih tudi 15 ur obšolskih aktivnosti v italijanskem jeziku, s čimer imam v mislih predvsem vsakodnevne vodene oglede najpomembnejših turističnih atrakcij, eksurzije in druge družabne dejavnosti, ki jih Šola Toskana skrbno pripravi za svoje študente (ogled Ponte Vecchia, ogled Basilice Santa Croce, filmski večer italijanskega filma…).

SOLA

2. ”GOLD” TEČAJ ITALIJANŠČINE

”Gold” tečaj je intenzivni tečaj italijanskega jezika, ki predvideva 4 šolske ure tujega jezika na dan, poudarek je predvsem na slovnici in komunikaciji. Tečajniki so na podlagi svojega predznanja umeščeni v primeren livel – primerno skupino, ki jo po potrebi lahko kadarkoli in brez dodatnih stroškov zamenjajo. Cena vključuje 15 ur obšolskih aktivnosti, ki jih Šola Toskana vsakodnevno pripravi, tako da je za zabavo, dobro družbo in navsezadnje za širjenje obzorja poskrbljeno tudi v popoldanskih in večernih urah.

  1. ”MIX” TEČAJ ITALIJANŠČINE

”Mix” tečaj italijanščine je kombinacija 4 šolskih ur tujega jezika na dan v skupini in ene ali dveh individualnih ur italijanščine na dan, v katerih se specializirani učitelj študentu popolnoma posveti in tako jezikovni trening popolnoma prilagodi glede na njegov interes oziroma glede na tematiko, področja, ki ga zanimajo. Skupaj odpravita individualne jezikovne pomanjkljvosti, napake, razširita besedišče in strenirata diskurz, ki ga študent ali študentka potrebuje. Z drugimi besedami povedano, učitelj tečajniku ali tečajnici pomaga izboljšati izbrano jezikovno spretnosti ali veščino.

     4. TEČAJ ITALIJANSKE KONVERZACIJE

Tečaj italijanske konverzacije je namenjen tistim študentom, ki si želijo doseči suvereno ustno sporazumevanje in razširiti svoj besedni zaklad. Ure so podrepljene z velikim naborom študijskega gradiva, pri katerem se učitelji inspirirajo ne samo v učbenikih, temveč v revijah, časopisih, literaturi in predvsem avdio-video gradivu (pesmi, oglasi, filmi…). Načeloma je tečaj namenjen tistim študentom, ki so usvojili ali vsaj predhodno predelali že vso italijansko slovnico, ki si jo sedaj želijo (pravilno) uporabljati tudi v vsakodnevni pogovorni praksi.

Alberto 11.jpg
Profesor Alberto, ki je za študente Šole Toskana pripravil izredno zanimiv  in zabaven seminar o italijanskih gestah

    5.  INDIVIDUALNI TEČAJ ITALIJANŠČINE

Časovna, lokacijska in vsebinska prilagodljivost je velika dodana vrednost, ki omogoča boljši izkoristek časa, namenjenega učenju italijanskega jezika, in ki posledično prinaša boljše rezultate.

Šola Toskana se je v svoji 20 letni tradiciji specializirala tudi za individualne jezikovne tečaje, ki so namenjeni tistim udeležencem, ki imajo pred seboj individualen jezikovni cilj, zato se ure italijanščine skreirajo popolnoma za njihove potrebe. Učitelj tako vse učne vsebine in gradiva pripravi in prilagodi posamezniku, s katerim se lahko izmuzneta tudi ven iz šolskih prostorov in si za učilnico izbereta bližnjo knjižnjico, sosednji bar, italijansko restavracijo,… Poleg fiksnih terminov, si lahko tudi sam izbereš urnik, ki ti najbolj ustreza in tudi samo obseg le-teh, ne gre pa spregledati, tudi dejstva, da se na izrecno željo posameznika lahko dogovorimo celo za inštrukcije med vikendom.

Če je katerikoli izmed zgoraj opisanih tečajev pritegnil tvojo pozornost, potem se zagovoto sprašuješ, kje in kako se je mogoče vpisati; vabimo te, da izpolniš naslednji obrazec:

IME in PRIIMEK:

NASLOV:

POŠTA in POŠTNA ŠTEVILKA:

DRŽAVA:

TELEFON in MOBITEL:

ELEKTRONSKI NASLOV:

DATUM ROJSTVA:

STATUS (zaposlen, dijak, študent…):

ALI SI SE ŽE KDAJ UČIL ITALIJANŠČINO?

KJE IN KOLIKO ČASA?

ZNANJE ITALIJANSKEGA JEZIKA: NIČ-OSNOVNO- NAPREDNO-VELIKO

TEČAJ, KI GA ŽELIŠ IZBRATI:

DATUM PRIČETKA IN DATUM KONCA TEČAJA:

SKUPNO ŠTEVILO TEDNOV:

ŽELENA NASTANITEV:

KAKO SI IZVEDEL ZA NAŠO ŠOLO:

 

Izpolnjene podatke z morebitnimi vprašanji pošlji na naslednji elektronski naslov: info@scuola-toscana.com in z veseljem ti bomo odgovorili tudi v slovenskem jeziku! V primeru, da te v roku 24 ur vendarle ne kontaktiramo, te prosim, da prepošlješ mail na: gdelmela@yahoo.it, saj se lahko zgodi, da zaradi stotine mailov, ki jih vsakodnevno prejmemo, kakšnega vendarle spregledamo ali nam le-ta uide med spam! Vpis na izbran jezikovni tečaj postane veljaven šele takrat, ko študent plača dogovorjeno akontacijo in ko ti tudi mi potrdimo tvojo udeležbo.

                                                                                                      NIKA SIRK RIGLER, SCUOLA TOSCANA

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...