Festa del papá

In Italia ll 19 marzo é la festa di San Giuseppe. Festeggiano particolarmente in Sicilia perché San Giuseppe é il santo protettore dell’isola. Secondo la legenda il santo salvó gli isolani dalla penuria e siccitá nel Medioevo. Da quando la gente si ricordano ogni anno con differente tipi di cibo. Che bella idea! 🙂 Di questa specie a Firenze: il frittelle di riso. É una piccola palla di riso. É appena abbastanza dolce é morbido. Dovevo provarlo e posso dire che é molto squisito. 🙂
Molto importante che questo giorno contemporaneamente anche il giorno di papá! Auguri papá! 😉

????????????

Olaszországban március 19-e Szent József ünnepe. Különösen Szicíliában ünneplik ezt a napot, hisz SZent József a sziget védőszentje. A legenda szerint ez a szent a középkorban megmentette a szigetlakókat az éhínségtől és az aszálytól. Azóta az emberek minden évben megemmlékeznek erről a napról különböző típusú ételekkel. Micsoda remek ötlet! 🙂 Ilyen ételnek számít Firenzében a “rizsfánk”, ami egy picike rizslabda. Kellően édes és puha. Muszáj volt megkóstolnom, és bátran mondhatom, hogy nagyon finom! 😉
Nagyon fontos megemlíteni, hogy ez a nap egyben az apák napja is! 😉

2 commenti

 1. Szia Kinga!

  Jól néz ki ez a golyó!Biztos fincsi lehetett!
  Eszembe jutott, pár kérdés ami elég fontos, nekem, hogy érdemes-e foglalkozni, hogy Olaszországban tanuljak!
  A szállással kapcsolatban, azt szeretném megtudni, hogy amennyiben apartmanban helyezkednék el akkor az úgy van, hogy több idegen embert tesznek össze, vagy mindenkinek azért van egy kis saját szobája és ott tudja élni a saját kis életét?
  Igazából az a családos dolog nekem nem szimpatikus, Felnőtt emberként elég nehéz lenne egy idegen családhoz beköltözni és úgy élni mint ők! Azért ott rendesen kell igazodni hozzájuk! Persze biztos van egy jó oldala is!
  Internet? Az apartmanokban van wifi?
  Közlekedés? Mennyi egy bérlet vagy napi jegy van? Hogy olcsóbb?
  Mennyire lehet esetleg biciklivel közlekedni?
  Hát most csak ennyi kérdésem van, előre is köszönöm, hogy válaszolsz rá!

  Ciao: Xénia 😀

  "Mi piace"

  • Kedves Xénia!

   A szállással kapcsolatban azt tudom mondani, hogy minden pénz kérdése. Nyilván kevesebbe kerül egy apartman, ha többen laktok benne. 🙂 Azért ha közösen béreltek valakivel egy apartmant, az ne úgy képzeld el, hogy 1 szobában éltek ketten, vagy többen, hanem mindenkinek van egy külön szobája, és a közös helyiségeket kell megosztani. Sajnos azt viszont előre nem tudjuk megmondani, hogy kivel kellene együtt élned, ez kicsit zsákbamacska.
   A családnál való elhelyezésnek is megvan a jó és rossz oldala egyaránt, pont ahogy mondod. De abban igazad van, hogy nehéz már felnőtt fejjel alkalmazkodni egy család kialakult szokásaihoz. Én azt javaslom, hogy ha ezek a dolgok frusztrálnak, akkor inkább érdemesebb kicsit több pénzt gyűjteni, és egy önálló apartmant bérelni.
   Ingyen wifi van nálunk az iskolában, az apartmanokban ez nagyon változó. Többynire fizetni kell érte. Én egy internetszolgáltatónál vásároltam mobilnetet, ami havonta 12 euroba kerül, csak a mobilkulcsot kellett megvennem az elején kicsit több pénzért (49 euro).
   Nagyon sok busz van Firenzében, sok össze is köti a külvárost a központtal. A buszjegy 1,20 euro, a havi bérlet pedig 35 euro. Ez jó mindegyik buszra és a villamosra is. Hogy olcsóbb…..ez attól függ, hogy hol találnál szállást. Én pl. Firenzén kívül lakom, így nekem jobban megéri bérletet venni, mert napi szinten használom a közlekedési járműveket.
   Ha a központban laksz majd, mindenképpen ajánlom a biciklit! Itt a legtöbb ember vagy biciklivel vagy robogóval jár! De a bicikli olcsóbb és egészségesebb. 😉
   Örülök, hogy ennyire foglalkoztat ez a firenzei nyelvtanulás! És természetesen megértem, hogy nagyon sok kérdésed van, hisz azért ez nagy lépés!
   Várom a további kérdéseket!
   Ciao,
   Kinga

   "Mi piace"

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...