Palazzo Vecchio

Szerda este 20 órakor indultunk a Palazzo Vecchioba közösen a diákokkal és a tanárnõvel! Éjszakai megvilágításban látni belülrõl a Palazzot, illetve a várost felejthetetlen élmény volt számomra! Eredetileg Arnolfo di Cambio tervei alapján építették a 13. században és ez volt a középkori város vezetõ testülete, a Signoria székhelye. A Palazzo Vecchio ma a modern Firenze önkormányzatának ad otthont.

A Salone dei Cinquecento, az Ötszázak termében Vasari falfestményei díszelegnek Siena és Pisa fölötti diadalról árulkodva. A szalonból nyílik a Sudiolo di Francesco I., ahová Frencesco elvonult, hogy alkimista praktikákat ûzzön.

A Palazzo Vecchio tornya 94 méterével a legmagasabb a városban, tetejét Firenze két szimbóluma, egy liliomot tartó oroszlán koronázza!

Nem gyõzöm hangsúlyozni, hogy a Scuola Toscana közös programjai nagyon hasznosak, mind a város nevezetességeinek megismerése, mind a diákok és tanárok megismerése szempontjából. Miközben bõvítjük kulturális ismereteinket, a világ különbözõ tájairól érkezõ „diákokkal” tudunk véleményt cserélni,,,az õ kultúrájukba bepillantást nyerni!

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...