Palazzo Vecchio

Szerda este 20 órakor indultunk a Palazzo Vecchioba közösen a diákokkal és a tanárnõvel! Éjszakai megvilágításban látni belülrõl a Palazzot, illetve a várost felejthetetlen élmény volt számomra! Eredetileg Arnolfo di Cambio tervei alapján építették a 13. században és ez volt a középkori város vezetõ testülete, a Signoria székhelye. A Palazzo Vecchio ma a modern Firenze önkormányzatának ad otthont.

A Salone dei Cinquecento, az Ötszázak termében Vasari falfestményei díszelegnek Siena és Pisa fölötti diadalról árulkodva. A szalonból nyílik a Sudiolo di Francesco I., ahová Frencesco elvonult, hogy alkimista praktikákat ûzzön.

A Palazzo Vecchio tornya 94 méterével a legmagasabb a városban, tetejét Firenze két szimbóluma, egy liliomot tartó oroszlán koronázza!

Nem gyõzöm hangsúlyozni, hogy a Scuola Toscana közös programjai nagyon hasznosak, mind a város nevezetességeinek megismerése, mind a diákok és tanárok megismerése szempontjából. Miközben bõvítjük kulturális ismereteinket, a világ különbözõ tájairól érkezõ „diákokkal” tudunk véleményt cserélni,,,az õ kultúrájukba bepillantást nyerni!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s