I segreti di Firenze- Firenze titkai

I segreti di Firenze

Az első délutáni program, amin részt vettem az i segreti di Firenze –Firenze titkai- volt.

Nagyon kedves tanárnő, Catarina várt minket az iskola előtt 16 órakor és közösen indultunk felfedezni Firenzét. A téma Corridioio Vasariano, azaz a hatalom folyosója volt. A folyosó az Uffizitől a Santa Felicitá templomon keresztül a Pitti-palotáig, illetve a Boboli kertig tart.

Gyalogosan követtük a fejünk felett húzódó 1 km hosszú folyosót, amit Vasari röpke 5 hónap alatt elkészített. A városnézés közben Catarina, aki egyébként firenzei (fiorentina) születésű, lenyűgző lelkesedéssel mesélt a hatalom folyosójáról, a Medici és a Pitti családról. Olyan történelmi részleteket osztott meg velünk, amit elmondása szerint még a firenzeiek (fiorintini) sem tudnak.:-)

Ezek a vezetett programok igazán hasznosak mind a város nevezettessége, művészete, mind a tanárok és diákok megismerése szempontjából. Említettem, hogy a világ minden tájáról érkeznek a Scuola Toscanaba, mint például: Amerikából, Mexikóból, Madaszkár szigetéről, Japánból, Kínából, Németországból, Svájcból, Oroszországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Magyarországról!

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...